16 juli 2020

Regieorgaan SIA zoekt een informatiespecialist

Heb jij affiniteit met het praktijkgericht onderzoek van hogescholen en een nauwkeurige, kritische blik? Krijg je energie van het verzamelen, analyseren en ordenen van informatie? Dan is Regieorgaan SIA op zoek naar jou!

Praktijkgericht onderzoek

Regieorgaan SIA zet zich in voor meer en beter praktijkgericht onderzoek. Praktijkgericht onderzoek kenmerkt zich doordat het gestuurd wordt door de vraag vanuit de praktijk. Bijvoorbeeld het mkb of de publieke sector. In netwerken van hogescholen en bedrijven, publieke partijen en/of kennisinstellingen wordt het onderzoek uitgevoerd. Het resultaat? Praktisch toepasbare kennis die daarnaast een bijdrage levert aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

 

Samen met ruim 40 collega’s zetten we in op:
 • Samenwerking tussen onderzoek en beroepspraktijk 
  Onder andere door de bekendheid van praktijkgericht onderzoek te vergroten en de verbinding tussen hogescholen en bedrijven en publieke instellingen aan te moedigen.  
 • Verhogen kwaliteit praktijkgericht onderzoek
  Onder andere door het uitsluitend toekennen van subsidies aan kwalitatief hoogstaande onderzoeksvoorstellen en het bevorderen van intervisie.
 • Samenwerking van hogescholen met andere onderzoeksinstellingen
  Onder andere door te investeren in onderzoekssamenwerking op thema’s die direct aansluiten op de topsectoren en de Nationale Wetenschapsagenda.
 • Gebruik van de onderzoeksresultaten
  Onder andere door het verspreiden van kennis richting het onderwijs en de beroepspraktijk en het bevorderen van ondernemerschap onder studenten en onderzoekers.
Vacature

Om onze ambities voor het praktijkgericht onderzoek te realiseren zijn we op zoek naar een enthousiaste en ondernemende informatiespecialist op junior/medior niveau.

Je komt in het team Informatie terecht waar je samen met 2 adviseurs informatie bijdraagt aan het versterken en uitbreiden van het praktijkgericht onderzoek. Dit doe je door (beleids)informatie over praktijkgericht onderzoek van hogescholen te verzamelen, analyseren en beschikbaar te stellen. Specifiek gaat het om informatie over de programma's en activiteiten van Regieorgaan SIA, zoals financieringsregelingen en projecten en bijeenkomsten rondom netwerken en kennisuitwisseling.

Tot jouw werkzaamheden behoort ook het opzetten en onderhouden van een informatie-infrastructuur. De informatiestructuur maakt het mogelijk maakt aan de verschillende rapportageverplichtingen van onze organisatie te voldoen en informatievragen van strategische aard, bijvoorbeeld vanuit de directie, te beantwoorden. Ook draag je bij aan de monitoring en evaluatie van de (financierings)programma’s van Regieorgaan SIA, met als doel de strategie en het beleid van Regieorgaan SIA continu te verbeteren.

 

De informatiespecialist:
 • Ondersteunt een informatie-infrastructuur die toegerust is om alle informatiebehoeftes vanuit de organisatie te dekken;
 • Zorgt voor het gestructureerd vastleggen van informatie via online en offline communicatiemiddelen;
 • Bewaakt de kwaliteit van data;
 • Beheert (fysieke) data- en informatiebestanden en stelt informatie ter beschikking aan interne collega’s;
 • Monitort relevante gegevens van door Regieorgaan SIA gefinancierde projecten en verzorgt de rapportages (op regeling- en programmaniveau);
 • Ondersteunt bij periodieke rapportages voor de directie van Regieorgaan SIA over de effectiviteit van de organisatie (indicatoren);
 • Verzamelt gegevens over onderzoek en innovatie uit andere bronnen, koppelt deze met de data van Regieorgaan SIA en analyseert dit;
 • Ondersteunt bij de implementatie van Research Data Management en Open Access in het door Regieorgaan SIA gefinancierde onderzoek;
 • Signaleert mogelijkheden voor verbetering van informatiebeheer, informatie-infrastructuur en informatiediensten;
 • Neemt als expert deel aan interne en externe overleggen en projecten.
De medewerker die wij zoeken heeft:
 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van methoden en technieken op het gebied van informatievoorziening en ICT en van de daarvoor relevante ontwikkelingen;
 • Kennis van gegevensbeheer;
 • Ervaring met het verzamelen, analyseren en verrijken tot beleidsinformatie van informatie uit gestructureerde en ongestructureerde informatiebronnen;
 • Aantoonbare ervaring met werken binnen projecten;
 • Affiniteit met onderzoek aan hogescholen en maatschappelijke uitdagingen is een pré.

Daarnaast ben je analytisch, kwaliteitsbewust, flexibel en kun je zowel zelfstandig als in een team aan de slag.

 

Wat wij bieden
 • Een gevarieerde en uitdagende informatiefunctie;
 • Samenwerken in een hecht team van professionals;
 • Een ambitieuze werkomgeving met alle kansen en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen;
 • Veel ruimte en vrijheid om initiatieven te nemen en je werk in te richten op jouw manier, ook wat betreft je werk-privébalans.

In eerste instantie krijg je een contract voor een jaar, en werk je 32-40 uur per week. Bij goed functioneren is er uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en kan oplopen van 2.674 euro (schaal 8) tot 4.052 euro bruto (schaal 9) per maand bij een 38-urige werkweek. Dit is exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 26 juli 2020. Vlak daarna volgen (online) sollicitatiegesprekken.

Deze vacature staat tegelijkertijd in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

>> Solliciteer via de website van NWO

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.regieorgaan-sia.nl. Voor meer informatie over de vacature en je sollicitatie kun je contact opnemen met Erik Greven, Hoofd Bedrijfsvoering (erik.greven@regieorgaan-sia.nl). Voor vragen over de procedure neem je contact op met Nicole Verhoeven, adviseur P&O (n.verhoeven@nwo.nl).

 

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Regieorgaan SIA is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als netwerkorganisatie werken we nauw samen met onder meer de Vereniging Hogescholen, verschillende overheden, instituten en brancheorganisaties. Ons kantoor ligt aan de Winthontlaan 2 in Utrecht.

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht