12 juni 2019

10 hogescholen aan de slag met de Nationale Wetenschapsagenda

In de eerste financieringsronde van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) nemen 10 hogescholen deel in 7 onderzoeksprojecten. Het zijn onderzoeken die zich onder andere richten op gewasbescherming, beweeggedrag en digitale veiligheid. NWA is een nieuw programma dat onderzoeken naar maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken mogelijk maakt.

Voor het bereiken van doorbraken is een actieve samenwerking binnen de kennisketen van groot belang. Consortia van onderzoekers en maatschappelijke partners uit de publieke-, semi-publieke sectoren en het bedrijfsleven werken daarom intensief samen bij het vormgeven, uitvoeren en toepassen van onderzoek. Hieraan zullen hogescholen, met een rijke ervaring aan praktijkgericht onderzoek, een belangrijke bijdrage leveren.

 

17 projecten

In totaal 17 onderzoeksprojecten zijn gehononeerd binnen het programma van de NWA, voor een totaalbedrag van 61 miljoen euro. Zie voor de volledige lijst van toegekende onderzoeksvoorstellen de website van NWO.

 

De zeven onderzoeksprojecten waarin hogescholen deelnemen zijn:

 

  • Aeres Groep: Self Defense: Mimicking natural deterrent strategies in plants using adhesive spheres and volatiles.
  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: TRansition Into Active Living: TRIAL.
  • Politieacademie: Understanding and preventing moral injury among military and police personnel: Interdisciplinary research and intervention.
  • HAS Hogeschool: Insects as sustainable feed for a circular economy: interdisciplinary approach to value chain development.
  • De Haagse Hogeschool en Saxion Hogeschool: PrimaVera: Predictive maintenance for Very effective asset management.
  • Fontys Hogeschool, Hogeschool Leiden, Hogeschool van Amsterdam: An Internet of Secure Things – INTERSECT.
  • Avans Hogeschool: Preparing for vector-borne virus outbreaks in a changing world: a One Health Approach.


 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht