SIA-congres 2018

Tijdens het SIA-congres 2018 hebben de deelnemers middels workshops, debatten, ontmoetingen en vanuit het idee 'Denk groot!' letterlijk gebouwd aan de impact van het onderzoek.

Onderzoek met impact

 

 

Impressie
Deelsessies

In de verschillende hebben de deelnemers zich met elkaar verdiept in thema's als doorwerking, internationalisering, research datamanagement,  onderzoeksgroepen, narratief onderzoek en het zichtbaar maken van de veelheid en veelzijdigheid van het onderzoek van hogescholen.

 

Heb je het congres niet kunnen bezoeken en wil je toch meer weten? Enkele sprekers delen de opgedane kennis graag.

 

 Lees meer over de deelsessies.

 

 

RAAK-award

De winnaar van RAAK-award 2018 is  Fit to Perform van Codarts Rotterdam. Het onderzoek richt zich op de gezondheid van podiumkunstenaars. Op het SIA-congres kreeg lector Janine Stubbe de prijs uitgereikt uithanden van juryvoorzitter Reint Jan Renes. De tweede prijs is gewonnen door het project AROSSTA, een onderzoek naar inzet van artificiele riffen in Saba en St. Eustatius. De derde prijs ging naar Sociale Robots in de Zorg van Zuyd Hogeschool.

 

 

Deltapremie

Michael van Straalen, voorzitter van Regieorgaan SIA deelde ook groot nieuws tijdens het congres. De Vereniging Hogescholen en SIA ontwikkelen een nieuwe toonaangevende prijs voor lectoren van hogescholen: de Deltapremie. De premie bedraagt € 500.000. Lectoren van hogescholen hebben met hun onderzoek impact op de samenleving, beroepspraktijk en in het onderwijs. Michael van Straalen: “Om het belang daarvan te onderstrepen is de Deltapremie ontwikkeld voor lectoren die door de jaren heen, keer op keer op bijzondere wijze het verschil hebben weten te maken door de maatschappelijke impact van hun onderzoek.”