SIA-congres 2018

15 november 2018, NBC congrescentrum Nieuwegein

Inschrijven kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Onderzoek met impact

Praktijkgericht onderzoek van hogescholen is onderzoek met impact. Het heeft een grote rol in het oplossen van vraagstukken in de samenleving en het draagt bij aan het onderwijs van hogescholen. Met de deelnemers van het SIA-congres 2018 verkennen wij de toekomst van en met praktijkgericht onderzoek. Dit doen we in workshops, debatten, ontmoetingen en aan de hand van goede voorbeelden. Dit jaar met de oproep: 'Denk groot!' Samen kunnen we de impact van het onderzoek groter maken, laten doorwerken richting de toekomst, iets laten groeien, groots maken. Dat is wat we letterlijk gaan doen tijdens het congres.  

 

Programma

Het SIA-congres is voor iedereen die betrokken is bij praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Informatief en verrassend, met debatten, workshops, mooie voorbeelden van praktijkgericht onderzoek en volop ruimte voor ontmoeting. 

Programma

9.30 uur    Inloop

10.15 uur  Plenair #1 

11.00 uur  Deelsessies ronde 1  

12.00 uur  Lunch (ga in gesprek met de RAAK-award genomineerden)

13.15 uur  Deelsessies ronde 2

14.30 uur  Deelsessies ronde 3

15.15 uur  Pauze (ga in gesprek met de RAAK-award genomineerden)

15.45 uur  Plenair #2 met o.a. uitreiking RAAK-award

16.15 uur  Borrel
 

Deelsessies

In de verschillende deelsessies gaan de deelnemers met elkaar de diepte in op thema's als dilemma's rond doorwerking, internationalisering, de relatie mkb-hogesholen, research datamanagement, samenwerking in de kennisketen, onderzoeksgroepen, narratief onderzoek en het zichtbaar maken van de veelheid en veelzijdigheid van het onderzoek van hogescholen. In de derde ronde is er een groot debat en de mogelijkheid nieuwe manieren van communiceren over onderzoek te verkennen.

 

 Lees hier meer over de deelsessies.

 

 

RAAK-award

Op het congres is ruim aandacht voor de RAAK-award genomineerden. Aan het eind van het congres maakt de jury bekend welk onderzoeksproject de award mee naar huis mag nemen. De deelnemers bepalen met elkaar wie de publieksprijs wint.

 

Praktische informatie

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Eventueel dieetwensen kunt in het opmerkingenveld in het formulier aangeven. Ongeveer een week voor het congres ontvangt u een e-mail met daarin de laatste informatie en een routebeschrijving. 

Het NBC Congrescentrum vindt u aan de Blokhoeve 1, 3438 LC, Nieuwegein. De lokatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. 

 

 

Aanmelden SIA-congres 2018

Vul alleen cijfers in, geen streepjes of spaties.