RAAK-mkb

De regeling RAAK-mkb financiert onderzoeksprojecten van hogescholen in samenwerking met het mkb. Het doel van de regeling is het bevorderen van kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten.

Wat is het?

De samenwerking tussen mkb-bedrijven en hogescholen is gericht op kennisontwikkeling en -toepassing. Gestuurd door de vraag vanuit het mkb wordt in netwerken van hogescholen en mkb-bedrijven onderzoek uitgevoerd. Het resultaat van het onderzoek is praktisch toepasbare kennis voor de beroepspraktijk. Het onderzoek levert daarnaast een bijdrage aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

 

Voor wie is het?

Hogescholen (door de overheid bekostigd) kunnen aanvragen indienen. Bij een aanvraag zijn minimaal 6 mkb-ondernemingen betrokken. 

 

Wat kunt u aanvragen?

Per RAAK-mkb project kan maximaal € 300.000 worden aangevraagd.

 

Wanneer kunt u aanvragen?

Deze ronde sluit 29 september 2020. In december opent naar verwachting de tweede ronde RAAK-mkb van dit jaar. Aanvragen voor die ronde kunnen dan tot uiterlijk maart 2021 worden ingediend.

 

Waarop worden aanvragen beoordeeld?

De ingediende projectaanvragen worden beoordeeld op de vraagarticulatie, netwerkvorming en het onderzoeksplan. Het uitgangspunt voor RAAK-mkb is de omschrijving van praktijkgericht onderzoek zoals vermeld in het Brancheprotocol Kwaliteitszorg Onderzoek van de Vereniging Hogescholen.

 

Indienen via ISAAC

Log in in ISAAC om vervolgens naar de juiste pagina te gaan. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’. Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden. Kijk voor meer informatie over ISAAC op onze ISAAC-informatiepagina.

 

> Ga direct naar de pagina RAAK-mkb in ISAAC

 

Projectbeheer

U bent gedurende de looptijd van uw RAAK-mkb project verantwoordelijk voor de terugkoppeling van wijzigingen en voor de monitoring. Lees meer over het beheren van uw onderzoeksproject op de pagina projectbeheer.

 

Heeft u een vraag?

Wilt u meer informatie over RAAK-mkb of heeft u een vraag? Kijk in het document 'Veelgestelde vragen' hieronder of neem dan contact op met:

Wouter Segeth, programmamanager
E-mail: wouter.segeth@regieorgaan-sia.nl 
Telefoon: 06 - 29 07 28 17

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen de programmamanagers vragen over de regelingen RAAK-mkb en RAAK-publiek. De meest gestelde vragen, met de antwoorden, vind je hieronder. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op met de programmamanager.

Download  (PDF,  119 kB)
RAAK-projectenbank

In de RAAK-projectenbank vindt u een overzicht van alle RAAK-mkb projecten met daarbij een korte samenvatting van het project. In de projectenbank staan zowel lopende als afgeronde projecten.

 

Documenten

Hieronder vindt u de handleiding en voorbeelden van het aanvraagformulier en het begrotingsformat. Een aanvraag indienen doet u altijd via ISAAC met de daar gepubliceerde en actueelste formulieren.

 

Call for proposals RAAK-mkb indieningsronde september 2020

Download  (PDF,  599 kB)

Aanvraagformulier RAAK-mkb indieningsronde september 2020 - voorbeeld

Download  (PDF,  1.190 kB)

Projectvoorstel RAAK-mkb indieningsronde september 2020 - voorbeeld

Download  (PDF,  741 kB)

Begrotingsformat RAAK-mkb indieningsronde september 2020 - voorbeeld

Download  (PDF,  910 kB)

Invulformulier projectbetrokkenen RAAK-mkb indieningsronde september 2020 - voorbeeld

Download  (PDF,  680 kB)