Hbo-postdoc

Kansen voor onderzoekstalent in het hbo met postdocprogramma

Hogescholen hebben de ambitie om praktijkgericht onderzoek uit te bouwen. Tegelijkertijd hebben zij de maatschappelijke opdracht om kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs te verzorgen. Inzet van meer gepromoveerde docent-onderzoekers draagt bij aan de versterking van de kwaliteit van zowel het praktijkgericht onderzoek als het onderwijs van hogescholen. Carrièreperspectief voor gepromoveerden binnen het hbo kan daarbij een sleutelrol spelen. Het hbo-postdocprogramma ondersteunt hogescholen bij het aantrekken van meer gepromoveerden.

Wat is het postdocprogramma?

Het hbo-postdocprogramma creëert een follow-up voor gepromoveerde docenten in het hbo van 2 jaar (0,8-1,0 fte per postdoc). Tijdens deze 2 jaar is de postdoc 50% beschikbaar voor het onderwijs en 50% voor onderzoek binnen een bestaand onderzoeksprogramma van de hogeschool.

 

Voor wie is het?

Tien hogescholen (door de overheid bekostigd) kunnen een aanvraag doen. In de handleiding is per hogeschool het trekkingsrecht aangegeven, oftewel het maximale aantal postdocposities waar subsidie voor kan worden aangevraagd.

 

Wat kunt u aanvragen?

Per postdocpositie is maximaal € 80.000,- aan te vragen. De looptijd (duur) van de financieringsperiode is maximaal 24 maanden.

 

Wanneer kunt u aanvragen?

Hbo-postdoc sluit op 3 maart 2020, 14.00 uur Nederlandse tijd. Deze call kent een tussentijds ophaalmoment, te weten 12 november 2019, 14:00 uur Nederlandse tijd. Aanvragen die na de deadline worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

 

Waarop worden aanvragen beoordeeld?

Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van drie beoordelingscriteria:

  1. kwaliteit van de onderzoekactiviteiten van de post-dockandidaat;
  2. verwevenheid onderzoek en onderwijs;
  3. continuïteit en duurzame inbedding van de postdoc in de hogeschool. 
Indienen via ISAAC

Log in in ISAAC en zoek de pagina van deze call op. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’. Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden. Kijk voor meer informatie over ISAAC op onze ISAAC-informatiepagina.

 

Heeft u een vraag?

Wilt u meer informatie over het hbo-postdocprogramma of heeft u een vraag? Neem dan contact op met:

Frank Karelse, programmamanager 

E-mail: frank.karelse@regieorgaan-sia.nl

Telefoon: 06 - 11 56 71 54

 

 

Actuele documenten

Hieronder vindt u de handleiding en een voorbeeld van het aanvraagformulier, projectvoorstel en begrotingsformat. Een aanvraag indienen doet u altijd via ISAAC met de daar gepubliceerde en meest actuele formulieren.

 

Call for proposals hbo-postdoc 2019

Download  (PDF,  313 kB)

Aanvraagformulier hbo-postdoc maart 2020 (voorbeeldexemplaar)

Download  (PDF,  960 kB)

Trajectvoorstel hbo-postdoc maart 2020 (voorbeeldexemplaar)

Download  (PDF,  808 kB)

Begrotingsformat hbo-postdoc maart 2020 (voorbeeldexemplaar)

Download  (PDF,  681 kB)

Invulformulier aanvragers projectbetrokkenen (voorbeeldexemplaar)

Download  (PDF,  118 kB)