Hbo-postdoc

Kansen voor onderzoekstalent in het hbo met postdocprogramma

Hogescholen hebben de ambitie om praktijkgericht onderzoek uit te bouwen. Tegelijkertijd hebben zij de maatschappelijke opdracht om kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs te verzorgen. Inzet van meer gepromoveerde docent-onderzoekers draagt bij aan de versterking van de kwaliteit van zowel het praktijkgericht onderzoek als het onderwijs van hogescholen. Carrièreperspectief voor gepromoveerden binnen het hbo kan daarbij een sleutelrol spelen. Het hbo-postdocprogramma ondersteunt hogescholen bij het aantrekken van meer gepromoveerden.

Momenteel is de hbo-postdocregeling gesloten.

 

Wat is het postdocprogramma?

Het hbo-postdocprogramma creëert een follow-up voor gepromoveerde docenten in het hbo van 2 jaar (0,8-1,0 fte per postdoc). Tijdens deze 2 jaar is de postdoc 50% beschikbaar voor het onderwijs en 50% voor onderzoek binnen een bestaand onderzoeksprogramma van de hogeschool.

 

Voor wie is het?

Hogescholen (door de overheid bekostigd) kunnen een aanvraag doen. In de handleiding is per hogeschool het trekkingsrecht aangegeven, oftewel het maximale aantal postdocposities waar subsidie voor kan worden aangevraagd. 

 

Wat kunt u aanvragen?

Per postdocpositie is maximaal € 80.000,- aan te vragen. De looptijd (duur) van de financieringsperiode is maximaal 24 maanden. 

 

Wanneer kunt u aanvragen?

Aanvragen voor de regeling hbo-postdoc 2018 kon tot dinsdag 2 april 2019.

 

Waarop worden aanvragen beoordeeld?

Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van drie beoordelingscriteria:

  1. kwaliteit van de onderzoekactiviteiten van de post-dockandidaat;
  2. verwevenheid onderzoek en onderwijs;
  3. continuïteit en duurzame inbedding van de postdoc in de hogeschool. 
Indienen via ISAAC

Direct naar hbo-postdoc in ISAAC

Log in in ISAAC om vervolgens via bovenstaande link direct op de juiste pagina te komen. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’. Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden. 
 

Heeft u een vraag?

Wilt u meer informatie over het hbo-postdocprogramma of heeft u een vraag? Neem dan contact op met:

Inez Meurs, programmamanager 

E-mail: inez.meurs@regieorgaan-sia.nl 

Telefoon: 06 - 51 31 91 14

 

Actuele documenten

Hieronder vindt u de handleiding en voorbeelden van het vooraanmeldingsformulier, het aanvraagformulier en het begrotingsformat. Een aanvraag indienen doet u altijd via ISAAC met de daar gepubliceerde en actueelste formulieren.

Handleiding hbo-postdoc

Download  (PDF,  417 kB)

Vooraanmeldingsformulier hbo-postdoc 2018 - voorbeeld

Download  (PDF,  466 kB)

Aanvraagformulier hbo-postdoc - voorbeeld

Hier kunt u een voorbeeld van het aanvraagformulier downloaden. Let op: gebruik altijd de laatste versie van het aanvraagformulier. Deze vindt u in ISAAC onder het kopje aanvraagsjabloon.

Download  (PDF,  614 kB)

Begrotingsformat hbo-postdoc - voorbeeld

Download hier een voorbeeld van het begrotingsformat.

Download  (PDF,  490 kB)