L.INT 2019

Lectorposities bij instituten

Met de lectorpositie die deze regeling financiert wordt een koppeling gemaakt tussen fundamenteel en praktijkgericht onderzoek, en tussen de wetenschap en de praktijk. Dit verrijkt en versterkt alle schakels in de kennisketen. Na de eerste L•INT-regeling waarin alleen NWO-instituten in aanmerking kwamen voor de lectorposities, bleek dat de wens om de samenwerking tussen hogescholen en instituten te versterken breder is. Deze nieuwe L•INT-regeling wordt daarom opengesteld om de samenwerking aan te gaan met andere onderzoeksinstituten waaronder TO2- en KNAW-instituten en Rijkskennisinstellingen (een volledig overzicht van instituten staat in de handleiding van deze call).

Wat is het?

Met L•INT kan een lector naast een aanstelling bij een hogeschool 4 jaar aan de slag bij een instituut. Hogeschool en instituut dragen in kind bij en ook private partijen participeren. Ze gaan een samenwerking aan die aansluit bij de onderzoekagenda’s van zowel instituut als hogeschool. 

 

Voor wie is het?

De hoofdaanvrager is een hogeschool. De aanvraag dient te worden opgesteld onder verantwoordelijkheid van een lector, of een aan het instituut verbonden senior onderzoeker. Zie de handleiding onderaan deze pagina voor een overzicht van de instituten die in aanmerking komen. Voor samenwerking tussen hogescholen en NWO-instituten staat de L.INT-regeling 2018 open. Ga naar de pagina over deze regeling. 

 

Wat kunt u aanvragen?

Het beschikbare budget voor deze call is € 2 miljoen. 

Per lectorpositie kan maximaal € 200.000,- worden aangevraagd.  

 

Wanneer kunt u aanvragen?

De call for proposals L.INT, Lectorposities bij instituten 2019 sluit op 4 februari 2020. Voor deze call wordt gewerkt met ophaalmomenten. Het eerstvolgende ophaalmoment is op dinsdag 26 november. Houd de kalender op deze website in de gaten voor volgende ophaalmomenten. 

 

Waarop worden aanvragen beoordeeld?

De ingediende aanvragen worden beoordeeld op de kwaliteit van de invulling van de lectorpositie en de kwaliteit van de onderzoeksactiviteiten.

 

Indienen via ISAAC
> Direct naar L.INT 2019  in ISAAC. 

 

Log in in ISAAC om vervolgens via bovenstaande link direct op de juiste pagina te komen. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’. Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden. Kijk voor meer informatie over ISAAC op onze ISAAC-informatiepagina.

 

Heeft u een vraag?

Wilt u meer informatie over L•INT 2019 of heeft u een vraag? Neem dan contact op met:

 

Marcus van Leeuwen, programmamanager
E-mail: marcus.vanleeuwen@regieorgaan-sia.nl 
Telefoon: 06 – 12 25 32 27

 

Voor informatie over de L.INT-regeling voor lectorposities bij NWO-instituten, volgt u deze link. 

 

Documenten

Hieronder vindt u de handleiding en voorbeelden van formulieren die u gebruikt voor het doen van een aanvraag. Een aanvraag indienen doet u altijd via ISAAC met de daar gepubliceerde en actueelste formulieren.

 

Handleiding L.INT 2019

Download  (PDF,  934 kB)

Aanvraagformulier L.INT 2019 - voorbeeld

Download  (PDF,  501 kB)

Trajectvoorstel L.INT 2019 - voorbeeld

Download  (PDF,  434 kB)