Een aanvraag indienen

ISAAC

NWO is per 23 november 2015 overgegaan op het nieuwe online aanvraag- en rapportagesysteem ISAAC. Aanvragen kunnen nu alleen via ISAAC worden ingediend.

Had u al een account in het oude systeem Iris?

Heeft u al eerder een account aangemaakt in het oude aanvraagsysteem Iris, dan wordt uw account in principe automatisch omgezet naar een ISAAC-account. U hoeft geen nieuw account aan te maken. Bij de eerste keer inloggen moet u wel een nieuw wachtwoord instellen. Voor een beperkt aantal accounts is omzetting om technische redenen niet mogelijk. In dat geval geeft het systeem bij de eerste keer inloggen een foutmelding. U dient dan een nieuw account aan te maken. NWO koppelt vervolgens uw Iris-projectgeschiedenis aan uw nieuwe account.

 

Heeft u nooit eerder een account aangemaakt?

 

Als u nog niet eerder bij NWO een aanvraag heeft ingediend, maakt u dan eerst een account aan via ISAAC. Doe dit minimaal één dag voor het indienen van uw aanvraag. Dit om eventuele aanmeldproblemen op tijd te kunnen verhelpen. Een ISAAC account is persoonlijk en dient op naam van de projectleider te staan. Het indienen kan dus alleen via het account van de hoofdaanvrager/projectleider van het consortium. Indien het account op naam van de subsidiecoördinator staat, willen wij u erop attenderen dat deze persoon het formele aanspreekpunt is en dat alleen hij of zij de projectcorrespondentie zal ontvangen.

 

Handleiding ISAAC

 

Nadat u een ISAAC account heeft aangemaakt (of nadat uw oude Iris account is overgezet) kunt u na inloggen via de helpknop (rechts boven) de handleiding in PDF downloaden.

 

Hulp bij ISAAC

 

Bij technische vragen over het gebruik van ISAAC kunt u contact opnemen met de ISAAC helpdesk. Mocht u er met de handleiding niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met  de ISAAC helpdesk. Deze is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, via telefoonnummer 020 - 346 71 79. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen via isaac.helpdesk@nwo.nl. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een reactie.

 

Directe link naar de juiste regeling in ISAAC

 

Als u bij onze regelingen kijkt, vindt u een directe link naar de betreffende regeling in ISAAC. U kunt ook eerst via de ISAAC homepage inloggen en eerst de handleiding lezen (onder het help menu), maar als u vervolgens een aanvraag in wilt dienen dient u de regeling eerst op de zoeken in de NWO subsidiewijzer.