RAAK-award

De RAAK-award biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek van hogescholen verhogen. Projectleiders van lopende en afgeronde RAAK-projecten met concrete resultaten, kunnen hun project aanmelden voor de RAAK-award.

Aanmelden

Om kans te maken op de RAAK-award 2019 vul je het aanmeldformulier RAAK-award 2019 in (te downloaden onderaan deze alinea) en stuur je het  uiterlijk 4 juli 2019 naar Regieorgaan SIA (secretariaat@regieorgaan-sia.nl). Je ontvangt binnen 2 weken een bevestiging van aanmelding. 

Toelichting en aanmeldformulier RAAK-award 2019

Download  (DOCX,  70 kB)
De prijzen

1e prijs: de RAAK-award en € 10.000,- 

2e prijs: € 5.000,-                                                                                             

3e prijs: € 2.500,-                                                                             

Publieksprijs: € 2.500,-
 

Jury en criteria

Een onafhankelijke en deskundige jury (binnenkort maken we de juryleden bekend) nomineert uit de indieningen 6  projecten die kans maken op de prijzen. De jury doet dit aan de hand van deze criteria : 

  • De relevantie van het onderzoek voor het onderwijs en de praktijk.
  • De doorwerking van het onderzoek richting onderwijs en praktijk of onderzoek.
  • Hoe innovatief is het onderzoek?

Met de 6 genomineerde projectleiders houdt de jury in september een Skype-gesprek. Daarna worden de prijswinaars bepaald. De jury maakt de winnaars bekend op het SIA-congres op 14 november 2019. 

 

Publieksprijs

Naast de juryprijzen kent de RAAK-award ook een publieksprijs. Iedereen kan - nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt - stemmen op zijn of haar favoriete project. 

RAAK-reporters vertellen via social media en onze RAAK-award Facebookpagina meer over de genomineerde projecten. Ook tijdens het SIA-congres kan er gestemd worden.  
 

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over de RAAK-award of heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met:

Inez Meurs, programmamanager                                                                       
E-mail: Inez.Meurs@regieorgaan-sia.nl 
Telefoon: 06 – 51 31 91 14

 

 

Winnaar RAAK-award 2018: Fit to Perform

Het RAAK-onderzoeksproject Fit to Perform van Codarts Rotterdam heeft de RAAK-award 2018 en de bijbehorende hoofdprijs van € 10.000,- gewonnen. Het onderzoek richt zich op de gezondheid van podiumkunstenaars. Op het SIA-congres kreeg lector Janine Stubbe de prijs uitgereikt uithanden van juryvoorzitter Reint Jan Renes. De tweede prijs is gewonnen door het project AROSSTA, een onderzoek naar inzet van artificiele riffen in Saba en St. Eustatius. De derde prijs ging naar Sociale Robots in de Zorg van Zuyd Hogeschool. Dit project won ook de Publieksprijs. 

 

Lees meer over de winnende projecten en het oordeel van de jury. 

Juryrapport RAAK-award 2018

Download  (PDF,  330 kB)