2 juli 2020

Regieorgaan SIA zoekt 2 junior programmamanagers

Heb jij affiniteit met het praktijkgericht onderzoek van hogescholen? Ben je leergierig en heb je een nauwkeurige en kritische blik? Wil jij je vastbijten in het ontwikkelen en uitvoeren van financieringsprogramma’s die inspelen op maatschappelijke en economische uitdagingen? Dan is Regieorgaan SIA op zoek naar jou!

Informatie over de organisatie

Regieorgaan SIA is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Regieorgaan SIA is gevestigd in Utrecht. We zijn een netwerkorganisatie en werken samen met onder andere de Vereniging Hogescholen, ondernemersorganisaties, onderzoeksorganisaties en overheden. Met ons beleid en onze programma’s sluiten wij aan bij de Nationale Wetenschapsagenda en het Missiegedreven Innovatiebeleid. Regieorgaan SIA zet zich in voor meer en beter praktijkgericht onderzoek.

Praktijkgericht onderzoek kenmerkt zich doordat het gestuurd wordt door de vraag vanuit de praktijk. Bijvoorbeeld het mkb of de publieke sector. In netwerken van hogescholen en bedrijven, publieke partijen en/of kennisinstellingen wordt het onderzoek uitgevoerd. Het resultaat? Praktisch toepasbare kennis die daarnaast een bijdrage levert aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

 

Met een team van 40 collega’s zet Regieorgaan SIA in op:
 • Samenwerking tussen onderzoek en beroepspraktijk
  Dit doen we onder andere door de bekendheid van praktijkgericht onderzoek te vergroten en de verbinding tussen hogescholen en bedrijven en publieke instellingen aan te moedigen.
 • Verhogen kwaliteit praktijkgericht onderzoek
  Dit doen we onder andere door het uitsluitend toekennen van subsidies aan kwalitatief hoogstaande onderzoeksvoorstellen en het bevorderen van intervisie.
 • Samenwerking van hogescholen met andere onderzoeksinstellingen
  Dit doen we onder andere door te investeren in onderzoekssamenwerking op thema’s die direct aansluiten op de topsectoren en de Nationale Wetenschapsagenda.
 • Gebruik van de onderzoeksresultaten
  Dit doen we onder andere door het verspreiden van kennis richting het onderwijs en de beroepspraktijk en het bevorderen van ondernemerschap onder studenten en onderzoekers.
Vacature

In jouw rol als programmamanager wil jij je ontwikkelen tot een communicatief sterke procesregisseur. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling, coördinatie en afhandeling van subsidieprogramma's. Je neemt vanuit die rol het initiatief om bij te dragen aan de opbouw van relevante netwerken van bedrijven, instellingen en onderzoekers voor de programma's. Ook vervul je de rol van secretaris van programma- en beoordelingscommissies. Je hebt een adviserende taak in het procesmatig begeleiden van lopende onderzoeksprojecten. Daarnaast draag je bij aan de monitoring en evaluatie van de lopende projecten, en het vastleggen van (en communiceren over) de resultaten van onderzoeken.
 

Jouw inzet

Je zet je vooral in voor Regieorgaan SIA-programma’s met bijbehorende regelingen, bijvoorbeeld RAAK. RAAK bevordert samenwerking tussen hogescholen en het beroepenveld van hbo-professionals. Of KIEM, een serie regelingen die het vormen van een netwerk ondersteunen. Samen met een team van adviseurs en programma-assistenten denk je na over het doel en de gewenste resultaten van de financiering. Je komt tot goede beoordelingscriteria of scherpt ze aan. Je zorgt voor een evenwichtige beoordelingscommissie die financieringsaanvragen onafhankelijk beoordeelt en hebt de rol van secretaris van die commissie. Je staat subsidieadviseurs en onderzoekers van hogescholen te woord als zij vragen hebben over de procedure. Ook heb je een adviserende taak in het procesmatig begeleiden van lopende onderzoeksprojecten en draag je bij aan de monitoring en evaluatie van die projecten.

Als programmamanager werk je ook aan een goed netwerk. Vanuit jouw rol neem je het initiatief om bij te dragen aan de opbouw van relevante samenwerking en kennisuitwisseling van en tussen bedrijven, instellingen en onderzoekers voor de programma’s waar je verantwoordelijk voor bent.
 

De medewerker die wij zoeken heeft:
 • affiniteit met het praktijkgericht onderzoek van hogescholen;
 • kan goed plannen en werkt zorgvuldig;
 • heeft ervaring met werken onder tijdsdruk;
 • is een teamspeler;
 • is oplossingsgericht en gaat proactief op zoek naar sparringpartners.

We zoeken 2 nieuwe collega’s, die in de beginfase van hun carrière zitten (junior niveau).
 

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding (hbo/wo).
 • Je hebt enige kennis van en ervaring met praktijkgericht onderzoek binnen hogescholen en (internationale) onderzoekssamenwerking binnen de kennisketen.
 • Je hebt enige kennis van en bij voorkeur ervaring met het onderzoeks-, (hoger) onderwijs- en innovatiesysteem in Nederland. Inzicht in en ervaring met bestuurlijke verhoudingen en processen is een pré.
 • Je bent organisatorisch sterk, hebt ervaring met projectmatig werken en grote interesse in de uitvoering en het beheer van financieringsinstrumenten.
 • Je bent als professional sterk in communiceren, analyseren, organiseren en werken in teamverband.
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig, en houdt ervan zaken met een hoog kwaliteitsniveau af te ronden.
Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inez Meurs, Hoofd Programma's via inez.meurs@regieorgaan-sia.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Nicole Verhoeven, adviseur P&O via n.verhoeven@nwo.nl.

 

Sollicitatieprocedure

Is je interesse definitief gewekt? Dan ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 15 juli 2020 je sollicitatie en cv. Dit doe je via de website van NWO. Belangrijk is dat je in een brief aangeeft wat jij verwacht dat wij jou te bieden hebben en andersom. De sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 20 juli a.s.

De sollicitatieprocedure is als volgt:

Ronde 1 (Pitch)
Als programmamanager is het belangrijk dat je een ambassadeur van Regieorgaan SIA bent. Daarom willen we je tijdens het eerste gesprek vragen om je sollicitatie toe te lichten met een korte pitch. Op deze manier krijgen wij snel een eerste indruk van jou en krijg jij de kans om jouw boodschap aan de selectiecommissie over te brengen. Uiteraard is er ruimte om ook jouw vragen aan de commissie te stellen.

Ronde 2 (Gesprek en casus)
Als de eerste ronde goed is verlopen, spreken we je graag uitgebreider en leggen we je een casus voor. Op die manier willen we jou een beeld geven van het werk van de programmamanager bij Regieorgaan SIA. Ook krijgen wij een beeld van hoe je jouw werk aanpakt en het daarbij horende denkproces.

 

Wat wij bieden

Als programmamanager bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO op de lokatie in Utrecht. Wij bieden je diverse opleidingsmogelijkheden en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We kijken goed naar jouw situatie en passen maatwerk toe in het bepalen van jouw carrière en de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. Het salaris loopt van € 2.807 tot maximaal € 5196 bruto per maand bij een 38-urige werkweek (schaal 10 tot 11 zie: bijlage 1 bij de CAO-Onderzoekinstellingen www.caooi.nl of www.wvoi.nl). In eerste instantie krijg je een contract voor een jaar, en werk je 32-40 uur per week, daarna ligt een vast dienstverband in het vooruitzicht.

Deze vacature staat zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht