20 oktober 2017

Nederlandse lectoren op werkbezoek in India

Van 24 t/m 29 oktober bezoeken Nederlandse onderzoekers en ondernemers Bangalore in India om kennis en ervaringen uit te wisselen op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie. Regieorgaan SIA is er mede-organisator van twee workshops.

"From healthcare to trade and from sports to start-ups - The Netherlands and India are partners joining forces for innovative solutions in fields that determine the future." - Alphonsus Stoelinga, Ambassadeur van Nederland in India. 

 

Living Lab E-Health workshop

 

Georganiseerd door Regieorgaan SIA in samenwerking met het Holland Innovation Network India, Nuffic Neso India en RVO. 

Tijdens deze workshop kunnen onderzoekers, ondernemers en publieke organisaties uit beide landen kennis uitwisselen rond de thema's chronische ziekten, mentale gezondheid en ouderenzorg. De bedoeling is dat er samenwerkingsverbanden ontstaan en ideeën voor gezamenlijk onderzoek. 

 

Big Data & Internet of Things

 

In samenwerking met NWO en MeitY (Indiase Ministerie van Informatica).

Deze workshop staat in het teken van de voorbereiding op de gezamenlijke call van NWO, Regieorgaan SIA en MeitY op het gebied van Big Data en Internet of Things (met Health als toepassingsgebied). 

 

Deelnemende hogescholen

 

Vanuit de Nederlandse hogescholen nemen 6 lectoren van 3 hogescholen (Hanze, HAN en Zuyd) aan beide bovenstaande workshops deel. Daarnaast zal ook oud-lector Luc de Witte van Zuyd Hogeschool (inmiddels Sheffield University) aan de verschillende onderdelen van het werkbezoek deelnemen en zijn expertise en ervaring met het Nederlandse praktijkgericht onderzoek inbrengen. 

 

Vanuit de universiteiten en nationale onderzoeksinstellingen nemen Groningen, Twente, Utrecht, Maastricht Medical Centre en Centrum Wiskunde & Informatica aan zowel de Living Lab E-Health workshop als de NWO Big Data en IoT workshop deel. 

 

Volg het werkbezoek op Twitter.

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht