31 juli 2018

Millow, ontspannen in een wereld vol prikkels

Onderzoeker Rosa de Vries heeft een drukke zomer gehad. Op de TT Assen en FestiValderAa testte zij Millow, een kussen dat een rustige hartslag nabootst en zo mensen weer tot rust brengt. Millow is een van de drie innovaties die de mogelijkheid kregen te testen op festivals in het programma Innofest X SIA.

TT Assen

Bezoekers van de festivals konden het kussen uitproberen en Rosa legde hen vragen voor als:  Wat zou jij voor Millow betalen, waar zou je het willen kopen? Gaat je hartslag naar beneden bij gebruik van het kussen? Bij de TT werd het kussen getest op de EHBO-post. Een plek waar gemiddeld meer stress is dan normaal. Rosa: “Het mooiste resultaat is toch wel dat ik op de tweede dag net na opening aankwam en dat het kussen al zelfstandig door het EHBO-team gebruikt werd.”

 

FestiValderAa

Ook op FestiValderAa waren veel mensen enthousiast. Veel kinderen wilden het kussentje proberen en bleven soms wel  30 minuten chillen met het kussentje. De festivalgangers gaven veel feedback op het kussentje en suggesties voor verschillende toepassingen. Met al deze input is Rosa klaar voor de volgende stap; onlangs kreeg Millow via Take-off hbo financiering voor een haalbaarheidsstudie. 
 
Lees meer over hartslagkussen Millow of luister naar een interview met Rosa de Vries op Radio 1.

 

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht