13 juli 2017

LL Science: Hoe zwalk je op alcohol?

Hoe zwalk je op alcohol? Kun je typen met je brein? Wat is liefde? En is talent aangeboren? Theorieën zat, maar zie die maar eens te bewijzen. Kan geregeld worden! De wetenschappers van LL Science doen op Lowlands een heel weekend lang onderzoek naar een definitief antwoord op die én meer vragen. Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam simuleren dronkenschap op zoek naar een antwoord op de eeuwige vraag: hoe anders gedraag jij je met een verhoogd promillage in je bloed?

Zonder proefkonijn geen onderzoek

Zes teams van onder meer het Radboudumc, de Hogeschool van Amsterdam en het Leids Universitair Medisch Centrum krijgen hun eigen dedicated onderzoekscentrum op Planet Paradise, waar ze de toekomst een klein beetje beter maken. Samen met jou, want zonder proefkonijnen valt er weinig hard te maken. Meedoen? Alvast bedankt, ook namens de mensheid. Op de website van Lowlands staat het complete programma.

 

Naast het spelen van vrijwillig proefkonijn zorgt de VPRO voor een dagelijkse portie kennis: je kunt iedere dag meedoen aan de Nationale Wetenschapsquiz  of extra kennis opdoen door de docu’s van The Mind Of The Universe te bekijken. Deze zie je in de tent bij het LL Science dorp waar bovendien de VPRO in samenwerking met New Scientist met een live talkshow de geest verrijkt.

 

Lowlands Science wordt mede mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA.

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht