31 augustus 2018

Zomer vol innovaties en onderzoek op festivals

De afgelopen hebben een aantal hogescholen hun innovaties uit onderzoek succesvol getest op festivals. Veel enthousiaste reacties kreeg Rosa de Vries (Hogeschool Utrecht) op het kussen met een hartslag dat zij ontwikkeld heeft. Het kussen kalmeerde mensen die de EHBO-post van de TT Assen terechtkwamen.

Het project Bladmuziek (Hogeschool Rotterdam) zorgde ook voor veel blijde gezichten. Bladmuziek bestaat uit een bak met planten die bij aanraking tonen produceren.  Met een aantal mensen kun je al gauw muziek maken. Goed voor de sociale cohesie en het geluksgevoel. Hogeschool Van Hall Larenstein testte de acceptie en smaak van een algencracker onder de crew en vrijwilligers van Welcome tot the Village. Algen in voedsel is niet alleen gezond, het kan ook zorgen voor minder consumptie van dierlijke eiwitten.

 

Drie dagen dakloos op Lowlands

Naast het testen van innovaties werd er ook daadwerkelijk onderzoek gedaan. Op Lowlands Science deed lector Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening Lia van Doorn van Hogeschool Utrecht samen met stichting de Tussenvoorziening onderzoek naar dakloosheid en de bereidheid van mensen om daklozen te helpen.

Lees ook het uitgebreide verslag op de website van de Tussenvoorziening. 

 

Bekijk filmpjes over de geteste innovaties

 

 

 

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht