16 januari 2018

Hogescholen werken samen aan Leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek

Op donderdag 11 januari ging een nieuwe groep van 16 enthousiaste onderzoekers van acht hogescholen van start met de leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek. De leergang bestaat uit vijf modulen over de vaardigheden die nodig zijn in het proces rondom het doen van onderzoek. Onderwerpen zoals netwerkvorming, acquisitie, en projectleiderschap komen tijdens de leergang uitgebreid aan de orde. Daarnaast gaan deelnemers aan de slag met een eigen doorlopende opdracht, waarbij zij gedurende de leergang met de opgedane vaardigheden een onderzoeksidee uitwerken tot projectvoorstel.  

Samenwerking tussen docenten

De leergang wordt voor én door acht hogescholen georganiseerd en vormgegeven: iedere hogeschool stelt één of twee docenten beschikbaar die in tweetallen verantwoordelijk zijn voor een module. De start vond plaats in Zwolle en werd verzorgd door docenten Frans Genee (Hogeschool Windesheim) en Marcel Kloosterman (Hogeschool van Amsterdam). Deelname aan de leergang is volgens Marcel Kloosterman ook voor de betrokken docenten erg leerzaam: “Door in de leergang samen te werken en kennis te delen met andere docenten én cursisten (onderzoekers) van verschillende hogescholen, werken we ook aan onze eigen professionalisering. Verder draagt de samenwerking binnen deze leergang bij aan de groei en kwaliteit van praktijkgericht onderzoek.”

 

Verdere uitbreiding

De hogescholen die momenteel als partner zijn aangesloten bij de leergang zijn: Hogeschool Windesheim, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, Hanzehogeschool Groningen, Saxion, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Utrecht en Van Hall Larenstein. Regieorgaan SIA biedt ondersteuning bij de uitvoering van de leergang. De stuurgroep van de leergang heeft de ambitie om in 2018-2019 het aantal participerende hogescholen verder uit te breiden. Geïnteresseerde hogescholen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jolande Donker (j.m.donker@pl.hanze.nl), secretariaat Leergang Bouwstenen.

 

Lees meer over de leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht