14 februari 2020

Bessensap zoekt aansprekende onderzoeksverhalen

Op vrijdag 12 juni is het zover, Bessensap 2020! Ruim 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Jaarbeurs Media Plaza in Utrecht om te netwerken en kennis uit te wisselen. Het is jouw kans om je onderzoek onder de aandacht te brengen bij de wetenschapsjournalisten. Heb je een maatschappelijk relevant onderzoek en een nieuwswaardig onderzoeksresultaat? Meld je dan aan voor het geven van een presentatie op Bessensap!

Voor wie?

NWO daagt onderzoekers van alle niveaus uit een voorstel in te dienen: zowel onderzoekers die al hun sporen in de wetenschap hebben verdiend als jonge talenten. Ook onderzoekers die niet door NWO gefinancierd worden, zijn van harte uitgenodigd een voorstel te doen. Het is de bedoeling dat jouw presentatie een actuele, nieuwswaardige en mediagenieke insteek heeft. Denk bijvoorbeeld aan een recent of binnenkort te verwachten resultaat, verrassende inzichten of een nieuwe onderzoeksrichting.

 

De selectie

Uit de inzendingen selecteert de organisatie een gevarieerd aanbod van de meest mediagenieke/ nieuwswaardige onderzoeken voor het geven van een presentatie. Onderzoeken die niet geselecteerd worden, zullen wel op een andere manier onder de aandacht gebracht worden. Je inzending is dus nooit voor niets.
 

De presentatie

Een presentatie op Bessensap duurt maximaal 15 minuten plus 5 minuten voor vragen en debat met de zaal. Er mag geen embargo op liggen. De presentatie moet voor geïnteresseerde leken te volgen zijn en de organisatie vraagt je na te denken hoe je tijdens je presentatie de mediagenieke waarde van je boodschap zo goed mogelijk kan uitlichten. Uiteraard is het ook belangrijk dat je het verhaal goed over de bühne weet te krijgen. Wij bieden desgewenst ondersteuning op het gebied van presentatievaardigheden.

 

En er is meer

Het programma van Bessensap bestaat niet alleen uit onderzoekspresentaties. Zo staat het plenaire programma in het teken van 20 jaar Bessensap, kan je netwerken tijdens het speeddaten met journalisten en spijker je je kennis en vaardigheden op allerhande terreinen bij in de workshops. Het belooft dus een boeiende dag te worden. Meer informatie over het programma volgt begin april op de website van NWO.

 

Aanmelden

Voel jij je aangesproken? Meld je dan uiterlijk 18 maart aan. Los van een aantal inhoudelijke en praktische vragen, wordt gevraagd om een kort filmpje te uploaden (max. 2 minuten) waaruit je presentatievaardigheden blijken. Dat mag uiteraard ook een linkje naar een bestaand filmpje zijn (bijv. YouTube).

 

Midden april wordt bekendgemaakt presentaties in het programma worden opgenomen.

 

Vragen? Heb je nog vragen, mail of bel dan met Dennis Hoencamp via bessensap@nwo.nl of 070 – 3494619.

 

Bessensap wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN).

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht