Smart Culture Conference 2017

23 nov

Aanvang:
23 november 2017
Einde:
24 november 2017
Locatie:
De Rode Hoed. Keizersgracht 102, Amsterdam

Op donderdag 23 en vrijdag 24 november 2017 organiseren NWO, Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, OCW, de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en KNAW gezamenlijk de Smart Culture Conference 2017 - 'Exploring Integrated Arts & Culture Research' over kunst- en cultuuronderzoek.

Kunst- en cultuuronderzoek

De aanleiding voor de conferentie zijn de onderzoeksprogramma's die NWO de afgelopen jaren realiseerde voor het kunst- en cultuuronderzoek en het museumonderzoek. De eerste dag van de conferentie staat in het teken van het wetenschappelijk onderzoek en de huidige stand van zaken.

 

Toekomst

De tweede dag richt zich op de toekomst, de kunst-, cultuur- en museale praktijk en de ontwikkeling van het kunst- en cultuuronderzoek. Deze werkconferentie heeft tot doel onderzoekers van universiteiten, hogescholen en kunst- en cultuurinstellingen samen te brengen met als inzet de meerwaarde van het gezamenlijk onderzoek zichtbaar te maken en te verkennen. Naast een aantal lezingen door toonaangevende sprekers wordt daarom ook een interactieve plenaire programmering georganiseerd. Hierin zullen de verschillende thema's die het kunst- en cultuuronderzoek van universiteiten, hogescholen en kunst- en cultuurinstellingen met elkaar verbinden aan bod komen.

 

Lees meer over de conferentie 

 

Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht
Nieuws
Nieuwsoverzicht
Kalender
Kalenderoverzicht