KIEM GoChem

KIEM GoChem biedt een impuls voor verkennend onderzoek van kennisinstituten met het mkb in het kader van duurzame chemie.

Wat is het?

De regeling KIEM-GoChem heeft als doelstelling het stimuleren en opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen mkb-ondernemingen en kennisinstellingen, gericht op het uitvoeren van verkennend onderzoek binnen de scope van duurzame chemie. Met deze regeling ondersteunen het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en Regieorgaan SIA gezamenlijk het innovatieprogramma GoChem.

 

> Lees meer over het programmabureau GoChem en de scope van het programma.   

 

Voor wie is het?

Hogescholen (door de overheid bekostigd) en wetenschappelijke onderzoekers bij kennisinstellingen (Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen, zie de handleiding) kunnen een aanvraag indienen. Vanuit de praktijk doet minimaal één mkb-onderneming mee.

 

Wat kunt u aanvragen?

Per project kunt u maximaal € 40.000,- aanvragen. De looptijd van het project bedraagt maximaal 12 maanden. De deelnemers aan het project dragen minimaal 20% van de totale projectkosten bij, waarvan maximaal € 5.000,- in kind, het overige deel dient in cash te worden bijgedragen.

 

Wanneer kunt u aanvragen?

De regeling is op dit moment gesloten. KIEM GoChem opent weer voor het indienen van aanvragen aan het eind van het eerste kwartaal 2020. Heeft u een projectidee? Leg het nu al voor aan het programmateam. Het team kan u advies geven over uw projectidee en aangeven of het past binnen KIEM GoChem. 

> Ga naar het Projectidee-formulier

 

Waarop worden aanvragen beoordeeld?

Aanvragen worden door de beoordelingscommissie beoordeeld aan de hand van vier beoordelingscriteria:

  • Innovatie binnen de kaders van GoChem
  • Impact
  • Vernieuwing en kwaliteit van het samenwerkingsverband
  • Kwaliteit projectplan

Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over het beoordelingsproces en de criteria.

 

Mandatering

Voor de regelingen met subsidieaanvragen tot € 50.000 biedt Regieorgaan SIA de mogelijkheid tot mandatering van de subsidieaanvraag door het College van Bestuur (CvB) van een hogeschool. Vanwege de beheersbaarheid voor zowel Regieorgaan SIA als de aanvragende hogescholen zelf, hebben we besloten om een mandaatregister aan te leggen.

 

> Meer informatie is te vinden op de pagina mandatering.

 

Indienen via ISAAC

Log in op ISAAC en zoek de juiste regeling op. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’. Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden. Kijk voor meer informatie over ISAAC op onze ISAAC-informatiepagina.

 

> Ga direct naar de pagina KIEM GoChem in ISAAC.

 

Heeft u een vraag?

Wilt u meer informatie over het programma GoChem, neemt u dan contact op met:

Harmen Veldman, programmamanager

E-mail: harmen.veldman@regieorgaan-sia.nl

Telefoon: 06 - 31 97 65 94

 

Wilt u meer informatie over de regeling KIEM GoChem, neemt u dan contact op met:

Michèle Sons, programmamanager

E-mail: michele.sons@regieorgaan-sia.nl

Telefoon: 06 - 23 30 12 27

 

Documenten

Hieronder vindt u de handleiding en voorbeelden van het aanvraagformulier, het projectvoorstel en het begrotingsformat, behorende bij de ronde van 2019. Als de ronde 2020 opent verschijnen hier de bijbehorende documenten. 

Handleiding KIEM GoChem 2019

Download  (PDF,  658 kB)

Aanvraagformulier KIEM GoChem - voorbeeld

Download  (PDF,  1.908 kB)

Projectvoorstel KIEM GoChem - voorbeeld

Download  (PDF,  968 kB)

Begrotingsformat KIEM GoChem - voorbeeld

Download  (PDF,  1.770 kB)