SPRONG Vitaliteit en Gezondheid

Stimulering van Praktijkgerichte Onderzoeksgroepen

SPRONG versterkt onderzoeksgroepen zodat deze optimaal kunnen bijdragen aan focus en massa van praktijkgericht onderzoek op relevante maatschappelijke thema’s.

Deze regeling is gesloten. In 2020 opent een nieuwe SPRONG-regeling. Deze is momenteel in ontwikkeling.

 

Lees meer over de gefinancieerde onderzoeksgroepen van SPRONG Vitaliteit en Gezondheid

 

Wat is het?

SPRONG is een programma om hogescholen te ondersteunen bij het opbouwen en versterken van onderzoeksgroepen door voor langere perioden financiële zekerheid te bieden. De eerste call binnen het programma richt zich op het thema Vitaliteit en Gezondheid.

 

Wat kon je aanvragen?

Het beschikbare budget voor deze call was € 10 miljoen. Per aanvraag ter versterking van een onderzoeksgroep gedurende 8 jaar kon minimaal € 1,6 miljoen en maximaal € 2 miljoen worden aangevraagd. 

 

Waarop werden aanvragen beoordeeld?

De aanvragen zijn beoordeeld op de profilering van de onderzoeksexpertise, de samenwerking en afstemming met andere hogescholen en kennisinstellingen, de samenwerking met het beroepenveld en de inzet van voldoende expertise en mogelijkheid voor deskundigheidsbevordering.

 

Evaluatie Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut evalueerde SPRONG Vitaliteit en Gezondheid en publiceerde de resultaten in juni 2019. Lees de evaluatie op de website van het Rathenau Instituut.

 

Documenten

Hieronder vindt u het programmakader SPRONG Vitaliteit en Gezondheid en de handleiding van de call Vitaliteit en Gezondheid. 

Handleiding call SPRONG Vitaliteit en Gezondheid

Download  (PDF,  475 kB)