Leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek

Het doel van de Leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek is om senior-onderzoekers te professionaliseren in praktijkgericht onderzoek: het acquireren, voorbereiden en uitvoeren van onderzoeksprojecten. De leergang gaat niet over onderzoeksvaardigheden, maar juist over vaardigheden in het hele proces rondom het doen van onderzoek.

De leergang wordt voor en door acht hogescholen georganiseerd. De participerende hogescholen dragen actief bij aan de ontwikkeling en uitvoering van de leergang door het beschikbaar stellen van trainers. De hogescholen die zich hebben aangesloten zijn: Hogeschool Windesheim, Hogeschool Rotterdam, Hanzehogeschool Groningen, Saxion, Hogeschool van Amsterdam, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Utrecht en Van Hall Larenstein. Regieorgaan SIA is partner in de leergang en biedt ondersteuning bij de uitvoering van de leergang. 

 

In 2015 hebben vijf hogescholen de basis gelegd voor de leergang. Het derde leerjaar (2017-2018) gaat op 28 september 2017 met de eerste groep van start en in januari 2018 volgt een tweede groep. In totaal bestaat het leerjaar uit 32 deelnemers vanuit de acht participerende hogescholen.  

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de leergang dan kunt u contact opnemen met:

Jolande Donker, secretariaat Leergang Bouwstenen
j.m.donker@pl.hanze.nl

 

Factsheet Leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek

Groep 1 start in september 2017, groep 2 in januari 2018.

Download  (PDF,  112 kB)