Festivals living labs voor innovatie

Test je prototype op een festival

Innofest zet acht festivals in als living labs voor innovatie. Oftewel: festival driven innovation! Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en - net als in het echte leven - zijn op een festival uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel. Dit maakt festivals een perfecte testomgeving voor prototypes, experimenten of innovaties. Festivals bieden de mogelijkheid om ideeën te valideren, directe feedback te krijgen of de marktgereedheid van een product te testen.

Regieorgaan SIA wil onderzoek en ondernemerschap stimuleren bij hogescholen. Een van de dingen die we hiervoor doen is om samen met Innofest een aantal projecten de kans geven hun prototype te testen of experiment uit te voeren op een van de acht festivals waar Innofest mee samenwerkt*.  Onderzoekers met goede ideeen kunnen financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van testen, prototypen, demo’s en experimenten rondom het festival.

 

*De festivals waarmee Innofest samenwerkt zijn: Eurosonic Noorderslag, Oerol,
TT Festival, FestiValderAa, Welcome to The Village, Paradigm, Noorderzon en
Into The Great Wide Open. 

 

Vier hogescholen gaan prototypen testen op festival

Welke hbo-projecten krijgen € 10.000 euro en mogen hun innovatieve en wereldverbeterende project op festivals testen? Op vrijdag 10 maart van 13.00 tot 17.00 uur organiseerden Regieorgaan SIA en Innofest een pitchmiddag, waarbij een jury verschillende projecten beoordeelde. Inmiddels is bekend  welke drie pitches hebben gewonnen. Innofest zorgt ervoor dat de deze onderzoeksprojecten een testplek krijgen op haar festivals en Regieorgaan SIA financiert het project tot € 10.000!

 

Benieuwd welke onderzoekers hun prototypen gaan testen op een festival? Lees het hier.

 

Meer informatie?

Martje van Ankeren
Programmamanager Regieorgaan SIA
martje.vanankeren@regieorgaan-sia.nl
06 - 57 74 19 97

Friso Visser
Innovatieprogrammeur Innofest
friso@innofest.co
06 - 81 44 99 25