KIEM-hbo 2018

Impuls voor verkennend onderzoek

KIEM-hbo staat open voor verkennend onderzoek van hogescholen in samenwerking met het mkb en de publieke sector. Aanvragen sluiten aan op de innovatieagenda’s van de topsectoren of onderwerpen op het gebied van 21st Century Skills of Circulaire Economie.

KIEM-hbo biedt de kans met (nieuwe) samenwerkingspartners verkennend onderzoek te doen zoals haalbaarheidsstudies. Mogelijke uitkomsten van projecten zijn nieuwe onderzoeksaanvragen, netwerkactiviteiten, prototypes, testen, (business)modellen, methoden, werkwijzen, demonstrators, processen, productconcepten en dienstconcepten.

 

Deze regeling is vanaf 25 april 2018 tot nader bericht gesloten. Aanvragen die na deze datum binnenkomen, kunnen wij niet in behandeling nemen. 

 

Voor wie is het?

Door de overheid bekostigde hogescholen kunnen aanvragen indienen. Lectoren of senior onderzoekers zijn verantwoordelijk voor een aanvraag. Minimaal twee deelnemers vanuit de praktijk nemen deel, minimaal een van deze partners is een mkb’er (met uitzondering van projecten in het thema 21st Century Skills).

 

Wat kun je aanvragen?

Per project kun je  € 20.000,- subsidie aanvragen. De looptijd van het project bedraagt maximaal 12 maanden. De deelnemers binnen het project dragen minimaal € 10.000,- van de totale kosten bij aan het project.

 

Wanneer kun je aanvragen?

Aanvragen voor de KIEM-hbo 2018 regeling konden doorlopend worden ingediend zolang er budget beschikbaar was. De regeling is op 25 april gesloten (tot nader order) vanwege het groot aantal aanvragen dat we binnen hebben gekregen. Aanvragen die na de sluitingsdatum binnenkomen, kunnen niet in behandeling worden genomen. 

 

Indienen via ISAAC

Indienen voor deze regeling kan via ISAAC. Lees hier wat de stappen zijn om een aanvraag in te dienen via ISAAC. 

 

Hieronder staat de handleiding voor deze regeling en voorbeelden van het aanvraagformulier en het begrotingsformat.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met programmamanager Lex Sanou: lex.sanou@regieorgaan-sia.nl of 06-24 90 48 31. 

Handleiding KIEM-hbo 2018

Download  (PDF,  177 kB)

Aanvraagformulier KIEM-hbo 2018 (voorbeeld)

Download hier een voorbeeld van het aanvraagformulier. Let op: gebruik altijd de laatste versie van het aanvraagformulier. Deze vindt u in ISAAC onder het kopje aanvraagsjabloon.

Download  (PDF,  507 kB)

Begrotingsformat KIEM-hbo 2018 (voorbeeld)

Download  (PDF,  495 kB)

Handleiding documenten verkrijgen via ISAAC

In dit document staat een handleiding hoe de juiste documenten van ISAAC te downloaden.

Download  (PDF,  282 kB)