RAAK-mkb

RAAK-mkb financiert projecten van hogescholen in samenwerking met het mkb. Het doel van de regeling is het bevorderen van kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten.

Wat is het?

De regeling RAAK-mkb bevordert de samenwerking tussen mkb-bedrijven en hogescholen. De samenwerking is gericht op kennisontwikkeling en -toepassing. Gestuurd door de vraag vanuit het mkb wordt in netwerken van hogescholen en mkb-bedrijven onderzoek uitgevoerd. Het resultaat van het onderzoek is praktisch toepasbare kennis voor de beroepspraktijk. Het onderzoek levert daarnaast een aantoonbare bijdrage aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

 

Wanneer kun je aanvragen?

In 2018 zijn er twee rondes voor projectaanvragen RAAK-mkb. De eerste ronde is geopend op 14 december en sluit op 6 maart 2018. De handleiding en het aanvraagformulier die bij deze ronde horen vindt u  ter informatie hieronder. 

 

De tweede ronde RAAK-mkb opent in juli 2018. Aanvragen indienen voor deze tweede ronde kan tot en met 9 oktober 2018

 

Meer info?

Heeft u vragen over de RAAK-mkb regeling, dan kunt contact opnemen met:

Lex Sanou, programmamanager Regieorgaan SIA

E-mail: lex.sanou@regieorgaan-sia.nl

Telefoon: 06-24 90 48 31

Handleiding RAAK-mkb 1e call 2018

Dit is de handleiding voor de RAAK-mkb call met als indieningsdatum 6 maart 2018. Deze handleiding is ook beschikbaar via ISAAC.

Download  (PDF,  191 kB)

Aanvraagformulier RAAK-mkb - voorbeeld

Hier kunt u een voorbeeld van het aanvraagformulier downloaden. Let op: gebruik altijd de laatste versie van het aanvraagformulier. Deze vindt u in ISAAC onder het kopje aanvraagsjabloon.

Download  (PDF,  539 kB)
Indienen via ISAAC

U dient eerst in te loggen alvorens bij de juiste pagina in ISAAC te komen. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’ Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden. Zie ook het document hieronder voor een uitleg. 

 

Direct naar de call RAAK-mkb in ISAAC.

 

Meer weten over het indienen via ISAAC? Klik hier 

 

Handleiding documenten verkrijgen via ISAAC

In dit document staat een handleiding hoe de juiste documenten van ISAAC te downloaden.

Download  (PDF,  282 kB)
Projectbeheer

U bent gedurende de looptijd van uw RAAK-mkb project verantwoordelijk voor de terugkoppeling van wijzigingen en voor de monitoring. Lees hier meer over het beheren van uw onderzoeksproject.

De handleidingen van de calls uit 2016 vindt u hieronder. Handleidingen van voorgaande jaren kunt u opvragen via secretariaat@regieorgaan-sia.nl

 

RAAK-projectenbank

In de RAAK-projectenbank vindt u een overzicht van alle RAAK-mkb projecten met daarbij een korte samenvatting van het project. In de projectenbank staan zowel lopende als afgeronde projecten.

Handleiding RAAK-mkb 2e call 2017

Dit is de handleiding voor de RAAK-mkb call met als indieningsdatum 5 oktober 2017. Deze handleiding is ook beschikbaar via ISAAC.

Download  (PDF,  273 kB)