RAAK-mkb

RAAK-mkb financiert projecten van hogescholen in samenwerking met het mkb. Het doel van de regeling is het bevorderen van kennisuitwisseling om het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen te vergroten.

Wat is het?

De regeling RAAK-mkb bevordert de samenwerking tussen mkb-bedrijven en hogescholen. De samenwerking is gericht op kennisontwikkeling en -toepassing. Gestuurd door de vraag vanuit het mkb wordt in netwerken van hogescholen en mkb-bedrijven onderzoek uitgevoerd. Het resultaat van het onderzoek is praktisch toepasbare kennis voor de beroepspraktijk. Het onderzoek levert daarnaast een aantoonbare bijdrage aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

 

Wanneer kun je aanvragen?

In 2017 zijn er twee rondes voor projectaanvragen RAAK-mkb. De eerste ronde sloot op 16 maart 2017. De tweede ronde RAAK-mkb is geopend op 11 juli. Aanvragen indienen voor deze tweede ronde kan tot en met 5 oktober 2017. De handleiding die bij deze ronde hoort, staat hieronder, evenals voorbeelden van het aanvraagformulier en het begrotingsformat.

In de eerste ronde zijn 15 van de 17 ingediende projecten zijn gehonoreerd. Kijk hier welke projecten dat zijn. De handleiding van deze ronde staat onderaan de pagina.

 

Meer info?

Heeft u vragen over de RAAK-mkb regeling, dan kunt contact opnemen met:

Lex Sanou, programmamanager Regieorgaan SIA

E-mail: lex.sanou@regieorgaan-sia.nl

Telefoon: 06-24 90 48 31

Handleiding RAAK-mkb 2e call 2017

Dit is de handleiding voor de RAAK-mkb call met als indieningsdatum 5 oktober 2017. Deze handleiding is ook beschikbaar via ISAAC.

Download  (PDF,  273 kB)

Aanvraagformulier RAAK-mkb - voorbeeld

Hier kunt u een voorbeeld van het aanvraagformulier downloaden. Let op: gebruik altijd de laatste versie van het aanvraagformulier. Deze vindt u in ISAAC onder het kopje aanvraagsjabloon.

Download  (PDF,  654 kB)

Begrotingsformat RAAK-mkb - voorbeeld

Hier kunt u een voorbeeld van het begrotingsformat downloaden. Let op: gebruik altijd de laatste versie van het formulier dat staat in ISAAC onder het kopje aanvraagsjabloon.

Download  (PDF,  783 kB)
Projectbeheer

U bent gedurende de looptijd van uw RAAK-mkb project verantwoordelijk voor de terugkoppeling van wijzigingen en voor de monitoring. Lees hier meer over het beheren van uw onderzoeksproject.

De handleidingen van de calls uit 2016 vindt u hieronder. Handleidingen van voorgaande jaren kunt u opvragen via secretariaat@regieorgaan-sia.nl

 

Indienen via ISAAC

U dient eerst in te loggen alvorens bij de juiste pagina in ISAAC te komen. Bovenaan de pagina vindt u het aanvraagsjabloon; als u daarop klikt kunt u het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven vindt u de knop ‘pagina acties’ Als u daarop klikt en vervolgens op ‘documenten’, kunt u de handleiding en het begrotingsformat downloaden.

Direct naar de call RAAK-mkb in ISAAC.

Meer weten over het indienen via ISAAC? Klik hier

 

RAAK-projectenbank

In de RAAK-projectenbank vindt u een overzicht van alle RAAK-mkb projecten met daarbij een korte samenvatting van het project. In de projectenbank staan zowel lopende als afgeronde projecten.

Handleiding RAAK-mkb 2017 1e call

Dit is de handleiding voor de RAAK-mkb call met als indieningsdatum 16 maart 2017. Deze handleiding is ook beschikbaar via ISAAC.

Download  (PDF,  283 kB)