hbo-postdoc

Kansen voor onderzoekstalent in het hbo met postdocprogramma

Hogescholen hebben de ambitie om praktijkgericht onderzoek uit te bouwen. Tegelijkertijd hebben zij de maatschappelijke opdracht om kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs te verzorgen. Inzet van meer gepromoveerde docent-onderzoekers draagt bij aan de versterking van de kwaliteit van zowel het praktijkgericht onderzoek als het onderwijs van hogescholen. Carrièreperspectief voor gepromoveerden binnen het hbo kan daarbij een sleutelrol spelen. Het hbo-postdocprogramma ondersteunt hogescholen bij het aantrekken van meer gepromoveerden.

Wat is het postdocprogramma?

Het hbo-postdocprogramma creëert een follow-up voor gepromoveerde docenten in het hbo van 2 jaar (0,8-1,0 fte per postdoc). Tijdens deze 2 jaar is de postdoc 50% beschikbaar voor het onderwijs en 50% voor onderzoek binnen een bestaand onderzoeksprogramma van de hogeschool.

 

Voor wie is het?

Hogescholen (door de overheid bekostigd) kunnen een aanvraag doen. In de handleiding is per hogeschool het trekkingsrecht aangegeven, oftewel het maximale aantal postdocposities waar subsidie voor kan worden aangevraagd. 

 

Wat kun je aanvragen?

De maximaal aan te vragen subsidieomvang is € 80.000,-. De looptijd (duur) van de subsidieperiode is maximaal 24 maanden. 

 

Wanneer kun je aanvragen?

Aanvragen voor de regeling hbo-postdoc 2018 kun je indienen op drie momenten:

  1. Indieningsronde 2018-1 sloot op dinsdag 15 mei 2018, 14.00 uur Nederlandse tijd.
  2. Indieningsronde 2018-2  sluit op dinsdag 23 oktober 2018, 14.00 uur Nederlandse tijd.
  3. Indieningsronde 3 kent een vooraanmelding en een indieningsdatum voor volledige aanvragen. Zie de handleiding voor een toelichting.  
    • Voor vooraanmeldingen is de deadline dinsdag 23 oktober 2018, 14.00 uur Nederlandse tijd.
    • Volledige aanvragen voor deze ronde kunnen worden ingediend tot dinsdag 2 april 2019, 14.00 uur Nederlandse tijd.

 

Hoe dien je een voorstel in? 

Hieronder staat de handleiding van deze regeling met daarin alle voorwaarden. Ook vind je hier een voorbeeld van het aanmeldingsformulier en het begrotingsformat. Aanvragen kun je indienen via  ISAAC. Als je ingelogd bent in ISAAC kun je via onderstaande link op de juiste pagina komen. Bovenaan de pagina staat het aanvraagsjabloon; door daarop te klikken kun je het aanvraagformulier downloaden. Rechtsboven staat de knop ‘pagina acties’. Klik daarop en vervolgens op ‘documenten’. De handleiding en het begrotingsformat zijn vervolgens te downloaden.  Meer informatie over ISAAC vind je hier

 

Direct naar hbo-postdoc in ISAAC. 

 

Meer info?

Heeft u vragen over hbo-postdocprogramma, dan kunt u contact opnemen met programmamanager Ligaya Butalid

E-mail: ligaya.butalid@regieorgaan-sia.nl 

Tel. nr: 06 - 83 53 31 73

Handleiding hbo-postdoc

Download  (PDF,  417 kB)

Vooraanmeldingsformulier hbo-postdoc 2018 - voorbeeld

Download  (PDF,  466 kB)

Aanvraagformulier hbo-postdoc - voorbeeld

Hier kunt u een voorbeeld van het aanvraagformulier downloaden. Let op: gebruik altijd de laatste versie van het aanvraagformulier. Deze vindt u in ISAAC onder het kopje aanvraagsjabloon.

Download  (PDF,  614 kB)

Begrotingsformat hbo-postdoc - voorbeeld

Download hier een voorbeeld van het begrotingsformat.

Download  (PDF,  490 kB)